Inrichting, Interieurontwerp

Het ontwerp van een keuken vanuit het niets

Na een jaar gebruik gemaakt te hebben van het bestaande aftandse keukenblokje, twee elektrische pitjes en een waterkoker werd het tijd voor een heuse keuken.

Eerst maar terug naar de basis: alles eruit en dan de muur, grenzend aan de bijkeuken, verplaatsen. Dat kon mooi 60 cm zodat het nieuwe keukenblok achter de oude buitenmuur geplaatst kon worden.

Ik heb gekozen voor een tijdloos concept met een Terrazzo vloer met donkere rand maar geen sierrand- daar is het het huis niet naar- en een houten keukenblok dat op maat gemaakt is en geverfd in een oud grijsgroen. Het aanrechtblad is van een plaat Belgisch hardsteen dus behalve dat je moet oppassen met zuur (wijn, citroensap) kan je er alles op doen.

Openslaande deuren naar de tuin maken het ruimtelijk en halen het groen naar binnen en hoe fijn is dat straks als het mooi weer is! Deze heb ik een donkergrijze kleur gegeven zodat het groen van de tuin ook echt in het oog springt. Verder was er extra bergruimte nodig en heb ik daarin voorzien door een oud planken kastje neer te zetten en aan de wand boven het aanrecht (met een tegelmuurtje van oude witjes -toch een beetje oud) twee blind opgehangen grove grenen planken. Deze zijn wel geschuurd en mat gelakt, zodat ze schoon gehouden kunnen worden. Daaronder nog een koperen stang met losse haken voor het ophangen van pannetjes en soeplepels e.d. In het keukenblok een nieuwe oven met een matzwart front en een nieuwe keramische kookplaat.

Tegenover het aanrecht heb ik nu eerst een plank bevestigd waaraan met krukken gezeten kan worden en nog plaats is voor een waterkoker en een schaal met groenten. Ook kan er aan ontbeten worden en de krant gelezen. Het midden is zo mooi open gehouden.

Related Projects