Inrichting, Kleuradvies, Plan+plattegrond

Kleur- en interieuradvies woonkamer tussenwoning

Hier is de bewoner niet meer gelukkig in het bestaande interieur. Het betreft een bescheiden benedenwoning in een gezellig straatje met een tuin, maar de inrichting is verouderd met bijvoorbeeld een Lundia kast uit de studententijd en diverse gekregen en verzamelde meubelen. Tijd voor iets nieuws; een opfrisbeurt voor de woonkamer.

Het budget is niet ruim en het betreft een huurwoning dus veel aan de bestaande ruimte gaan we niet doen, wat inhoudt dat ook de gelakte grenen  vloer zo zal blijven, vergeeld als die nu is.

De blauwe bank is nieuw dus ook die blijft staan. Dat stuurt de kleurkeuze en ik besluit naar een niet-contrasterende rustige tussentint te zoeken, zoals een zacht grijzig groen, dat ik vind in het schilderij aan de muur dat ook blijft en waarin ook het blauw van de bank weer terug komt.

Een leuke lichte ronde tafel in plaats van nog meer grenen en vlotte elegante stoelen er omheen. Lundia kast weg en een modern wandmeubel tegen de groene muur waar de tv dan weer op kan staan. Zie verder het afgebeelde plan.

Het plan wordt rustig door de bewoner zelf ten uitvoer gebracht. Te zijner tijd zal ik er nieuwe foto’s bij plaatsen van hoe het resultaat eruit ziet.

Related Projects